Sail the dream

Eindelijk echt onderweg

Eindelijk echt onderweg.  Door Ronald

Het is nu 17-6, en 5-5 waren we officieel vertrokken.
Er moest nog van alles aan Argo gedaan worden en vooral moesten we haar ook goed leren kennen. Vandaar dat we de eerste weken nog in NL gebleven zijn. Ook moest er nog even snel een examentje gehaald worden. Dat laatste is volgens verwachting, maar helaas,  niet gelukt. Evengoed hebben we nog heerlijk op Neerlands wateren rondgezworven, De Zeeuwse Oosterschelde, De grevelingen en de Krammer. Ook een aantal dagen op de Goese Sas, waarbij we bij Marieke’s moeder zijn geweest en , waarvoor dank, ook haar auto hebben mogen lenen om bij mijn moeder een mooie bos bloemen af te leveren en achtereenvolgens bij het zeer originele huwelijksaanzoek van John aan zijn Kim aanwezig te kunnen zijn. Waar niemand op rekende gebeurde toch… Ze zei “Ja”     Proficiat beiden!

We hebben ook zeer genoten van de Haringvliet, we waren er al eerder geweest, maar deze keer zijn we ook de Spui opgegaan en weer terug. Goede vriend Pieter is speciaal naar Oud Beijierland gereden om me te begeleiden en morele steun te verlenen in de aanloop van het zgn. F-Examen (radio-zend amateur) naar Vlaardingen. Hoe dat afliep weten we inmiddels ☹.
Daarna zijn we nog enkele dagen aan de boeien geslagen voor Stellendam.
Fantastisch extraatje om zonder al te veel moeite voor anker te gaan, lijntje door het oog van de boei en klaar is Kees. Over Kees gesproken, Kees is inmiddels onze vaste verstekeling aan boord. Het is ook Marieke’s troetelkind geworden. En eerlijk is eerlijk, Kees levert goed werk. Hij moest even op gang komen, maar het resultaat mag er zijn! Bijna dagelijks verzorgt Kees de broodnodige zuivelbehoefte aan boord. Kefir is de gebruikelijke naam (maar Kees bekt wat lekkerder) voor het blijkbaar zeer gezonde product wat door een paar mini-bloemkooltjes uit een paar honderd CC houdbare melk vervaardigd wordt. Kees’s product gaat vrijwel dagelijks met vers fruit en versgeperste sinaasappels door de smoothie.
1 juni zijn we vanuit Stellendam vertrokken in Zuidelijke richting naar Oostende en de dag erop met wat ruige, maar gunstige wind de oversteek naar Ramsgate (Engeland) gemaakt.
Vanaf dat moment zakken we af naar het zuid-westen van Engeland. We hebben mooie plaatsen aangedaan, beetje de toerist uitgehangen en weer verder geploegd tegen de zuidwester wind die ons vaak gebiedt op te kruisen. In Eastborne hebben we een paar dagen geschuild tegen storm, maar een paar dagen later lagen we weer te ankeren voor het strand van Brighton.

Zeilend langs de “Seven Sisters” met dank aan Jaap en Els van de “Grace”

Het weer zit niet erg mee, maar de omgeving van Chichester (Harbour) is een prachtig natuurgebied waar je voor een paar pondjes per nacht op je anker mag blijven hangen. Daar hebben we gewandeld en gefietst.

Chichester Harbour

Op het moment van dit schrijven bevinden we ons op het eiland Wight, een pareltje van de Engelse zuidkust. Wat een hoop leuke karakteristieke en authentieke dorpjes bij elkaar.

Pier van Yarmouth

We blijven hier een dag of 3 a 4 want tijdens de behoorlijk winderige rit (af en toe 26 a 27 knopen op de mast) van Chichester Harbour naar Yarmouth (Isle of Wight) zag ik ineens de marifoonantenne boven aan de mast bungelen. Snel de marifoon uitgezet en hopen dat de antenne aan zijn coaxie blijft hangen.. . . Het was ijdele hoop…. Op een halfuur varen van de haven was het “Bonk”en “Plons” voordat ik hem kon zien was ie al onder water verdwenen. Een kort stukje kabel boven aan de mast was de stille getuige.
Er is de volgende dag via internet een nieuwe besteld, deze zal de 18e juni afgeleverd gaan worden op het havenkantoor (cross fingers dat dat goed gaat) en dan . . de mast in om de nieuwe, die overigens ietsje korter en niet meer zo lomp zwaar is, te gaan monteren. Maar eerst even polshoogte nemen met de drone hoe het er allemaal uitziet daarboven.

Het begint hier langzamerhand ook wat beter weer te worden, minder regen en ook nog eens een lekker zonnetje erbij.  Als ik de mast in moet wordt er heel weinig wind verwacht.  Wel zo lekker ?.

In afwachting van e.e.a. hebben we maar weer eens de fietsen gepakt en een mooie rit over Wight’s heuvelen gemaakt. Op het meest westelijke punt rijzen de “needles”( 3 puntige krijtrotsen op een rijtje) uit de zee op.

The Needles

Op zich een mooi en bijzonder stukje werk van moeder natuur, daar zul je mij niet over horen, het is ook leuk om te zien. Echter, men heeft bedacht dat dit  tot op het bot commercieel uitgebuit dient te worden. Er is een heuse kermis omheen gemaakt met alles erop en eraan. Toeters, bellen, veel eten, je kunt er zelfs ( uiteraard tegen betaling)  je eigen potje met Needles “krijt” vullen en als klap op de vuurpijl een heus jurassic park achtig mini-autobaantje voor de kleinsten. . . Wij vonden het tijd om weer verder te gaan…

Jurresic Parc

En,    Matty, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

13 Reacties

 1. Michel en Mia Meinders 10 augustus 2019

  Hoi Ronald en Marieke,

  Wat een mooi en leuk verslag en wat een avontuur zijn jullie begonnen. Mia en ik hebben bewondering voor jullie mooie wereldreis! Wij zouden het leuk vinden als jullie de dagelijkse bezigheden ook in het verslag zouden vermelden 😉
  Nog gefeliciteerd met oom Arie zijn verjaardag , dat hij jullie reisverslagen nog mag meemaken.
  Goed vervolg van jullie reizen!!

 2. Ronald & Marieke 4 augustus 2019 — Berichtauteur

  Hoi Jenny en gevolg, dank jullie voor de leuke en positieve reactie. We gaan er zeker wat moois van maken en inderdaad wat minder tegenslag mag wel, we zijn op de goede weg.:)

 3. Ronald & Marieke 4 augustus 2019 — Berichtauteur

  Hi Edith, morgen is het zover, dan kom je een weekje bij ons op de boot in het prachtige gebied rondom Vigo, De dolfijnen wachten op je. Vanaf morgen ben jij zeker de enige die precies weet wie of wat Kees Kefir is. 🙂
  Tot dan XX

 4. Ronald & Marieke 4 augustus 2019 — Berichtauteur

  Hi John, ja veel gebeurd ( behalve op de website 🙂 ) inderdaad het komt verder allemaal goed, ook zonder papieren mag je alle signalen uit de lucht halen die er maar in zitten, en dat is in principe genoeg.

 5. Jenny de Bruin 24 juni 2019

  Hoi Ronald en Marieke

  Fjjn te lezen dat alles goed gaat en dat jullie al veel mooie plekjes hebben gezien. Leuk om jullie te volgen op deze manier. Hopenlijk komt er nog heel veel moois voorbij en niet teveel tegenslag ! Jij hebt wel schrijverstalent trouwens Ronald !
  Groetjes van Nico,jenny,sanne en Rens aan beiden en geniet !

 6. Edith 20 juni 2019

  Yo pap en aanhang

  Wat een leuk berichtje. Alleen ben ik de enige die niet weet wie Kees Kefir is? Had ik de clue misschien gemist? Leuk om te horen dat jullie genieten. Als echt thrillseeker had mij dat jurassic baantje wel leuk gevonden. De kinderen misschien iets minder –> goede reden om weer gauw te vertrekken hahaha.

  Veel liefs

  Edith

 7. John 20 juni 2019

  Beste Ronald en Marieke,
  Al heel wat meegemaakt in zo`n korte tijd, leuk.

  “Ook moest er nog even snel een examentje gehaald worden. Dat laatste is volgens verwachting, maar helaas, niet gelukt. “
  Dus nu op pad zonder papieren????
  Ik ga er vanuit dat dat wel goed komt.
  Nog veel plezier, Groeten John

 8. Ronald & Marieke 19 juni 2019 — Berichtauteur

  ach ja dat examen geloven we wel; er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden (die kosten alleen wat meer centen). Hij heeft ieg genoeg opgestoken om het te kunnen gaan gebruiken dus we redden ons wel. groetjes xx

 9. Ronald & Marieke 19 juni 2019 — Berichtauteur

  hey claartje; dankjewel! Nou met Kees gaat het goed hoor: hij is al ongeveer 4x zo dik als ten tijde van zijn adoptiemomentje in de Lindenstraat (rond moederdag). Hij is bijna klaar voor de Brexit 🙂 …. we hebben namelijk nog een weckpot voor een tweede kees-studie..:)

 10. Arie & Nel Klomp 19 juni 2019

  Lieve Ronald & Marieke.
  Wat een prachtig verhaal zeg,,,maar inderdaad waren wij helemaal op de hoogte,,vielen dank daarvoor,,dat is voor ons zo prettig om steeds wat te horen,,,het gaat ook buitengewoon goed hoor in IJsselstein en hoop dat als jullie nu verder gaan de weergoden mee werken..Geniet van alle mooie plaatsen steden dorpjes etc,die pikken jullie maar mooi mee,,,R & M ik ben blij dat ik die smoothies niet op hoef te eten,,wij eten verse frambozen aardbeitjes bessen en….dat uit eigen tuin,,,,dan l l je niet meer,, lieve mensen het ga jullie goed behouden vaart,,,,heel veel liefs van Pa & Ma,, & Luca/

 11. Andre Janse 19 juni 2019

  Hoi Ronald,
  Goed om te lezen dat je onderweg bent man, moet zo af en toe toch even kijken op de webpage om te zien waar je uit hangt.
  Jammer van het F examen, heb intussen de call binnen hoor PA2DRE is het geworden ivm de kids. Dre van Andre en PA2=papa lol. Er van uitgaand dat je weerkaarten lukken anders hoor ik het graag stuur ik je de info op nl. Man het ga je goed behouden vaart en we blijven je volgen hoor. 73 PA2DRE

 12. Erik Buitenhuis 17 juni 2019

  en hoe moet dat dan nu met je examen? kun je nog een “her” doen? en moet dat dan weer in NL?

 13. Claartje 17 juni 2019

  Hee leuk een bericht uit Engeland!! Fijn om van jullie te horen en Marieke, natuurlijk van harte gefeliciteerd met je mams!! Lieve groetjes! PS. Ben heel benieuwd naar de dagelijkse praktische gang van zaken aan boord, dus doe zeker nog eens verslag van Kees (en Co) enzo! Xxx

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Sail the dream

Thema door Anders Norén