Wie zijn wij??

Wij zijn Ronald Klomp en Marieke Buitenhuis; (geschreven april 2019)

Marieke woont in Meteren (Geldermalsen). Ze heeft een prachtige dochter (24) en een fantastische zoon (21) en werkt voor een farmaceutisch bedrijf in Breda als project manager.

Sterrenbeeld Schorpioen en opgegroeid Zeeland, hoe kun je dan niet dol zijn op water en alles wat daar bij hoort? Als klein meisje zag ze de zeilboten al voorbij gaan in de kanalen en op zee en droomde ervan ooit eens met zo’n boot op zee te zijn en zich mee te laten voeren door de wind om nieuwe plekken en landen te ontdekken…. te zijn op en om het water.

Gedurende haar jeugd was Marieke altijd al bezig met haar “waterhobbies” zoals zwemmen, naar het strand gaan, windsurfen, skiën (bevroren water), baden en douchen! Nu is is windsurfen vervangen door het zeilen, de andere waterhobbies zijn gebleven, inclusief het (te lang, ik weet het) douchen. En…   oohh ja , er is ook nog leven zonder water….  Tennis.

Daarna, na het vertrek uit Goes, via Maastricht, naar België  (for studie) , Alphen aan den Rijn, na Geldermalsen/Meteren (kinderen , werk).
Hoop  (of eigenlijk beter van niet) dat enige medisch kennis van pas zal komen tijden onze zeilreis.

Ronald,

geboren en getogen in IJsselstein in the midden van het groene hart van Nederland. Hij heeft 2 fantastische dochters van 23 en 21 jaar.

Werkzaak geweest bij Forté Benelux B.V. in IJsselstein van 2014 tot en met 2018. Hiervoor 13 jaar werkzaam geweest bij machinebouwer Blastrac B.V. te Nieuwegein. De eerste jaren als inkoper, maar later vooral als all-round techneut en heeft in die hoedanigheid jarenlang de wereld over gereisd voor technische support, instructies en op internationale beurzen gestaan.

Vanaf zijn jeugd was Ronald al gefascineerd door de zeeën en oceanen. Las vele (kinder)boeken over de lange reizen van de V.O.C.  in de gouden eeuw. Vanaf de leeftijd van 15 jaar had hij altijd al kleine bootjes en zocht het water op zodra het kon.Het is inmiddels bijna 25 jaar geleden dat hij geïnfecteerd werd met het zeilersvirus, dankzij goede vriend John die hem de beginselen van het zeilen bijbracht.

Na samen met John 2 boten gedeeld te hebben (een 6 mtr. Jouett Sherrif  en tot heden een ” one off” 31 voets zeiljacht) is het nu tijd voor een volledig nieuw hoofdstuk in zijn zeilgeschiedenins.

Een ultieme reis samen met Marieke is een oude sluimerende droom die nu werkelijkheid wordt.

Concert at sea – 4 jaar op rij


In 2014 hebben wij elkaar ontmoet en sindsdien leefden wij onze levens grotendeels samen, echter wel in onze eigen huizen. Op dit punt in het leven, beiden 50+ kinderen, allemaal in de twintig, realiseerden wij ons, wij delen dezelfde droom en… behalve dat, we wilden onze levens samen delen. Wij zijn nu nog gezond van lijf en leden. Er zullen altijd redenen te vinden zijn om dit plan uit te stellen, maar eigenlijk…..  wij willen dit samen zo graag doen dus moeten we het gewoon DOEN! Dit is het moment.! Waarom zouden we wachten? Morgen is vandaag! Ronald heeft zijn huis verkocht, zijn motor, z’n vouwwagen etc etc. en Mariekes huis wordt verhuurd tijdens onze afwezigheid.
We hebben de “Argo” in oktober 2018 gekocht en ze is vanaf februari 2019 ook daadwerkelijk in ons bezit gekomen. ( zie “Argo”).

April 2019