Sail the dream

Gefeliciteerd Pa !

Uitgerekend op deze dag verschijnt er weer eens een bericht van de Argo, en wat voor 1, een heeeeeele lange.

Dus bij deze Pa, van harte met je 89e. wat een respectabele leeftijd. En hopelijk nog vele jaren te gaan.

Er zijn in de tussentijd veel vele mijlen voorbij gegaan en momenteel laveren we door de Ria’s van Noord Spanje. Prachtig gebied waar Edith ons morgen voor een klein weekje gaat versterken, uiteraard vergezeld van een scheepslading onderdelen in haar koffer?.
Waar waren we gebleven? Oh ja, Yarmouth, Isle of Wight, marifoon antenne.

Die is de dag erná gekomen, en hebben dezelfde dag gepoogd om deze op de mast te plaatsen. Nu ben ik van nature niet heel angstig aangelegd, maar op 20 meter hoogte aan een touwtje hangen bij windkracht 4 ging me op dat moment toch nét iets te ver.

Nog een klein stukje.
Fenomenaal uitzicht, dat wel..

Dus halverwege weer afgedaald naar dekniveau en de dag erna (vrijdag)met een vriendelijk briesje in de morgenzon de klus geklaard.
Dezelfde dag nog vertrokken uit Yarmouth, en vol goede moed, óp naar het westen waar we de Needles vanaf zee konden bekijken.

Needles

We gingen heerlijk met zo’n 15-20 knopen wind richting Swanage waar we bijna waren maar opeens een grote knal hoorden. De schoothoek van het grootzeil was losgekomen uit z’n knoop ( die nota-bene ook nog vastgenaaid zat) en wapperde heen en weer dat het een lieve lust was. Tijdens dat wapperen is de schoothoek, welke een behoorlijk zwaar keerblok bevat zo hard op het zeil zelf terecht gekomen dat deze er een gat van 1-1/2 meter in sloeg.

Tegenvaller

Snel alles binnengehaald en het laatste stukje op de motor naar de baai van Swanage, alwaar we voor anker gingen. Lang verhaal kort….. zeil kapot, Zeilmaker gevonden in Pool, een plaats vlakbij. Deze hebben we gebeld en maandag konden we terecht met ons kapotte grootzeil om te zien of deze nog te repareren was. Niet dus, hij was te vér heen. Dit bedrijf heeft dus in 4 dagen tijd een fonkelnieuw zeil voor ons gemaakt. Wij hebben ons intussen goed vermaakt in en om Pool waar we wederom op het anker lagen. Die vrijdag ochtend kwam het nieuwe zeil welke we gelijk aangeslagen hebben. Het past perfect! (we hebben de maten wat aangepast zodat er nu meer ruimte is voor een degelijke knoop die wél goed blijft zitten).
Weer een week verder en geen steek opgeschoten maar wel volop genoten van het (eerlijk is eerlijk) onverwacht mooie zuid-Engeland.
Langzaam knapt het weer ook wat op, de ergste kou hebben we nu wel gehad en de zon laat zich steeds meer zien.
Het is 29 juni en we komen met ons nieuwe zeiltje rond 21u aan in Dartmouth, een idyllisch plaatsje aan de rivier, je raadt het al, de Dart.

DartMouth

Daar hebben we 2 nachtjes doorgebracht in de haven van “Noss on Dart” alvorens weer verder te gaan.
Enige frustratie is op die 1e juli van ons af gevallen. We hebben al die tijd nog geen dolfijn gezien, terwijl we weten dat ze er wél moeten rondzwemmen. En ja hoor, net als je er niet meer zo op let zitten ze ineens met zijn 6-sen tegelijk rondom de boot te spelen. Wat een fantastisch gezicht om dit voor het eerst mee te maken.  Vergezeld van de dolfijnen koersen we af op Plymouth.

Daar zoeken we uiteraard weer een plekje om ons anker te laten vallen, we vinden een mooi stukje aan de noordkant van de grote baai van Plymouth waar volop gezwommen wordt door lange afstand-zwemmers. Na een klein uurtje komt ineens de reddingsbrigade om ons heen circelen, achtereenvolgens de politie te water. En kort daarna zelfs een helikopter boven ons.  Wat blijkt, op het moment dat we ons anker lieten vallen is een duiker zoekgeraakt. Heel triest allemaal, de duiker is uiteindelijk midden in de nacht gevonden. We waren eerlijk gezegd wél blij dat ons anker er niets mee te maken had.

Na Plymouth city én de voetbaldames van Engeland te hebben bekeken in de pub zijn we na 2 dagen weer verder gegaan. Weer vergezeld van dolfijnen zetten we koers naar Falmouth waar we op 3 juli de halve finale kijken van de NL voetbaldames tegen Zweden. We hadden een eigen kamer gekregen in de bovenverdieping met een groot beeldscherm. Hier blijven we een dag of 6, waarvan de laatste 2 in de haven. We hebben de voorbereidingen getroffen voor de grote oversteek over de golf van Biskaje en hebben qua wind een rustig weervenster getroffen. De dag na de Voetbalfinale van de dames tegen de VS ( 2e van de wereld is toch een bijzonder mooi resultaat) verlaten we Falmouth en definitief ook Engeland om via de golf in Noord-Spanje uit te gaan komen.

In het volgende bericht daarover meer.
Tot dan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

12 Reacties

 1. Ronald & Marieke 28 augustus 2019 — Berichtauteur

  Ha die Koen en Tilly, het is weer eens een hele late reactie op jullie leuke bericht van onze kant, wifi is erg slecht of niet te krijgen onderweg en mobiele data gaat te snel op met website-internetverkeer op de PC..
  Het weer is eigenlijk al vanaf Chichester Engeland al prima geworden.
  La Coruna was inderdaad de moeite waard om te bezichtigen, we hebben er behoorlijk wat voetstapjes neergezet.
  Lekker dat je verhuisd bent, hopelijk alles naar wens gegaan. Zodra we in de buurt zijn kruisen we op, het Wilhelminakanaal in om op de koffie ( of een wijntje) te komen.

  Tot het volgende bericht. Groetjes van Marieke en Ronald

 2. Ronald & Marieke 28 augustus 2019 — Berichtauteur

  Hey Arjen,
  Bedankt voor de leuke reactie, wij verbazen ons steeds weer hoeveel mensen ons volgen en een warm hart toedragen, ook jullie bericht is er weer 1 van.
  De eerste grote oversteek is inderdaad prima verlopen, Argo wordt ook telkens een stukje beter.
  Als je goed voor je boot zorgt, zorgt ie ook goed voor jou .:)

  Groetjes teug van ons, inmiddels vanuit Portugal(Cascais).

 3. Ronald & Marieke 28 augustus 2019 — Berichtauteur

  Hoi André, echt superleuk dat je ons volgt en zo enthousiast bent over ons avontuur.
  Ik ben inmiddels weer wat verder gekomen met de SSB, hulp gehad van een doorgewinterde medevertrekker.
  Er gingen een aantal lichtjes branden bij me en op de apparatuur 🙂
  We kunnen nu zonder extra software de weerfaxen binnenhalen via het airmailprogramma.
  Gribfiles helaas (nog) niet.

 4. Ronald & Marieke 27 augustus 2019 — Berichtauteur

  Hey Claartje,
  Wat toevallig inderdaad; 4 augustus! Ja onze papsen mogen het helaas allemaal niet meer meemaken. Gelukkig zijn onze mamsen nog gezond en nog op het vertrouwde lindenpleintje xx

 5. Ronald & Marieke 27 augustus 2019 — Berichtauteur

  Lieve mamanel en paparie,

  Wat leuk dat jullie meelezen en een reactie achter laten! Gelukkig blijven we zo in contact en kunnen we lekker veel bellen en soms zelfs video-whatsappen! Natuurlijk gaan wij er ook helemaal voor dat jullie beide gelukkig en gezond blijven de komende 100 jaar!!!
  Inderdaad super dat Edith een weekje bij ons kon zijn
  xxx van ons

 6. Ronald & Marieke 27 augustus 2019 — Berichtauteur

  Hey Loebes en caroline,

  leuk dat jullie ook meereizen! Het was de schoothoek; er was niet genoeg ruimte om een goeie knoop te maken.. Het nieuwe zeil hebben we iets korter laten maken waardoor meer ruimte voor de knoop. Af en toe kijken we nog angstvallig omhoog als het grootzeil klappert maar we hebben er weer vertrouwen in.

  groetjes terug van ons

 7. Ronald& Marieke 13 augustus 2019

  Lieve Ronald & Marieke.
  Geweldig hoe jullie alles maar weer voorelkaar krijgen,,
  en elkaar aanvullen,,we waren steeds op de hoogte,,maar super
  leuk om dit op pa z,n verjaardag te versturen hem te feliciteren.
  inderdaad poe poe wat een prachtige leeftijd,,,maar Ronald jouw gevoel dat als jullie weer thuis komen wij er alle twee nog zijn.
  En…daar gaan we voor, lekker alles volgen op de hoogte blijven. jullie lekker genieten, en wij genieten van de gesprekken en foto,s etc, en wat heerlijk dat Edith een week bij jullie was.. genieten maar,,,,luitjes veel zeilplezier geluk en wat minder pech zou wel welkom zijn… heel veel LIEFS van Pa & Ma XX

 8. koen bulsing 5 augustus 2019

  Beste avonturiers,
  Gelukkig hebben jullie beter weer gekregen, na een slecht begin.
  Ik weet niet of jullie in noord Spanje in de buurt komen van
  La Coruna, dat is de moeite waard.
  Hier alles zn gangetje, met de aantekening, dat ik vanaf
  16 juli jl. ben verhuisd naar een ander appartement aan het Wilhelminakanaal.
  dus mochten jullie over 2 jaar terugvaren, doe het dan door
  het Wilhelminakanaal.(ha,ha_)
  Wij wensen jullie een veilige voortzetting van jullie avontuur, en
  tot het volgende bericht.

  groetjes Tilly en Koen

 9. Arjen van Gorsel 5 augustus 2019

  Hoi Klompie,

  Leuk om zo op afstand een beetje met jullie mee te mogen reizen! Jullie zijn alweer een hoop ervaringen rijker. Fijn dat jullie er zo van genieten en gaandeweg de Argo ook nog wat “opleuken”, ook al is het niet altijd gepland onderhoud…… Ik wens jullie veel mooie ervaringen toe en hoop dat de oversteek goed is verlopen!

  Geniet ervan en Groetjes!

 10. Loebes Luyt 5 augustus 2019

  Mooi verhaal! Leuk om te lezen over jullie avontuurlijke trip zo vanachter mijn laptop. Gelukkig ontstond de schade aan het grootzeil tijdens een trip langs de kust van Zuid Engeland met goede zeilmakers in de buurt. Begrijp ik nou goed dat de tophoek was losgeschoten, of was het toch de schoothoek?
  Een behouden vaart!

  groet Loebes

 11. Claartje 4 augustus 2019

  Fijn om weer wat van jullie te lezen!! En wat een toeval: mijn vader is ook van 4 augustus 1930! Gefeliciteerd met de jouwe! De mijne is er helaas niet meer …. Lieve groet uit Hongarije!

 12. Andre Janse 4 augustus 2019

  Man man man wat is dit toch gaaf jullie maken mooie dingen mee, ok zeil niet dan. Wat ben ik stinkend jaloers op jullie daar zeg, had ik ook het lef maar. Ronald hou vol zo das goed te doen zo te lezen. Lukt het een beetje met de kaarten ?
  Groetjes de PA2DRE / André

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Sail the dream

Thema door Anders Norén